Afdrukken

Plasmavervanging

Voluven®

Fresenius Kabi ontwikkelt al vele jaren innovatieve producten ter vervanging of aanvulling van bloedplasma. Deze producten worden gebruikt bij uiteenlopende chirurgische ingrepen en bij acute situaties waarbij het circulerend volume te laag is. Het betreft infusievloeistoffen met colloïden als werkzaam bestanddeel.  


De colloïden die worden gebruikt voor volumesuppletie onderscheiden zich van elkaar in hun (primaire) chemische structuur, het molekuulgewicht, en de substitutiegraad. Deze parameters bepalen de fysicochemische eigenschappen van het molekuul en daarmee belangrijke fysiologische effecten.


Met name colloïden uit de categorie hydroxyethylzetmelen worden tegenwoordig wereldwijd op grote schaal toegepast. In deze groep zijn Voluven® en Volulyte® leidende producten. Beide bevatten het 3e generatie hydroxyethylzetmeel HES 130/0,4 als werkzaam bestandeel. HES 130/0,4 wordt geproduceerd uit zetmeel afkomstig van waxy mais, een speciale soort maïs zonder amylose.

 

De drageroplossing van Voluven® is fysiologisch zout. Volulyte® is geformuleerd in een  gebalanceerde elektrolytenoplossing.


Fresenius Kabi heeft een breed assortiment producten ter vervanging of aanvulling van plasma beschikbaar en biedt de behandelaar daarmee keuze in uiteenlopende klinische situaties. 

 

Assortiment
 
Meer informatie? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. U kunt ook op één van de  links op de rechterzijde van deze pagina klikken voor details over onze producten voor volumesuppletie.