Afdrukken

Diabetes

Diabetes (mellitus) is een chronische aandoening die wordt gekenmerkt door een verstoring van het transport van glucose uit de bloedbaan naar de cellen (glucosemetabolisme). Insuline, een hormoon dat noodzakelijk is voor dit transport wordt bij diabetes onvoldoende of helemaal niet door het lichaam geproduceerd. Het gevolg hiervan is dat de beschikbaarheid van glucose, een zeer belangrijke energiebron, in de cellen sterk is verminderd en de glucoseconcentratie in het bloed slecht wordt gereguleerd en dus instabiel wordt. Daarnaast kunnen veranderingen in vet- en eiwitmetabolisme voorkomen.

 

Het primaire doel van voedingstherapie is het bereiken van een gebalanceerde glucoseconcentratie in het bloed om daarmee acute en chronische complicaties (bv. microvasculaire complicaties in het netvlies, de nieren en perifere zenuwen) te voorkomen. Daarnaast is het optimaliseren van het lipidengehalte van het bloed van belang in het voorkómen van cardiovasculaire aandoeningen.

 

Fresenius Kabi levert een breed assortiment enterale voedingsproducten met producten die zijn ontwikkeld op basis van de huidige wetenschappelijke kennis t.a.v. het voorkomen van acute en chronische complicaties bij diabetici.